Volledig scherm
Start van de verkeerscontroles in Culemborg © Gemeente Culemborg

Extra verkeerscontroles in Culemborg

CULEMBORG De Prijssestraat en de Zandstraat in Culemborg krijgen de komende weken extra verkeerscontroles. Dat gebeurt in opdracht van de gemeente. De twee straten zijn belangrijke aanrijdroutes richting de binnenstad. 

Er zijn veel winkels en horecazaken te vinden die veel bezoekers trekken. Burgemeester Gerdo van Grootheest: ,,Steeds vaker constateren we in de Zandstraat en Prijssestraat overtredingen. Hard rijden bijvoorbeeld. Of parkeren buiten de daarvoor bestemde parkeervakken.”

Dit zorgt voor onveilige situaties. Bewoners en ondernemers hebben daar last van. Van Grootheest: ,,De signalen van bewoners en ondernemers hebben ons bereikt. Hun ervaringen nemen we serieus. Onze prioriteit ligt bij de verkeersveiligheid op die routes. Daarom organiseren we nu deze actie. In nauwe samenwerking met de Avri en de politie.”

Met ingang van maandag 24 juni voert de gemeente Culemborg samen met de Avri en de politie de extra verkeerscontroles uit. Overtreders krijgen een bekeuring. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland