Volledig scherm
PREMIUM
Hond Bertje is de ster van dierentehuis Leerdam: na zijn verblijf in het asiel werkt hij nu als reddingshond. © Dierentehuis Leerdam

Gedumpte Bertje is nu stoere reddingshond

CULEMBORG/ LEERDAM - Van afgedankte asielhond tot redder in nood. Bij Dierentehuis Leerdam zijn ze apetrots op ‘hun’ Bertje, die nu actief is bij de Reddingshonden Vereniging Rivierenland. Het dier geeft zaterdag een demonstratie tijdens de open dag.

Bertje werd in 2015 gevonden, vastgebonden aan een paal bij het zwembad van Culemborg. Hij was toen amper een paar maanden oud. Het dierentehuis in Leerdam ontfermde zich over de hond.

„Ik weet nog dat het best lastig was om hem weer te plaatsen, omdat hij zo druk en actief is”, zegt beheerder Nelleke de With. „Hij is heel lief, maar wel een echte werkhond. Aan twee keer een uurtje wandelen op een dag heeft hij niet genoeg.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland