Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Foto Jan Bouwhuis

Geld Cultuurfonds voor clubs in Culemborg en Neder-Betuwe

CULEMBORG - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft de afgelopen maanden diverse projecten in Culemborg een financieel steuntje in de rug gegeven. De stichting Vrijstadfestival Culemborg kreeg 6.000 euro voor het Vrijstad Cultuurfestival dat eind september wordt gehouden.

Andere Culemborgse projecten die een financieel steuntje in de rug kregen, waren onder andere BoekWie Culemborg (een bijdrage van 500 euro voor een publicatie over de geschiedenis van de Stoomtram Tiel-Buren-Culemborg) en Stichting De Fransche School die een bedrag van 3000 euro kreeg voor het Sweet Memories Café dat in september begint.

Geld voor musical

Er zijn meer clubs in Rivierenland die geld krijgen van het  Cultuurfonds Gelderland. Zo is er 1500 euro voor De Kleine Komedie uit Opheusden voor hun opvoering volgend jaar van de musical Anatevka in Tiel. Showcorps Prinses Marijke uit Geldermalsen krijgt 500 euro voor de organisatie van het festival om de Betuwe Cup 2019 en de Muziekvereniging Kunst na Arbeid uit Dodewaard kreeg 1.658 euro voor de aankoop van instrumenten.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft van april tot en met juni 101 projecten ondersteund. Daarmee werd bijna 400.000 euro gegeven aan cultuur en natuur in de provincie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland