Volledig scherm
De Colijnstraat in Culemborg, waar het slachtoffer na het schietincident aanbelde. © Bernt van Dongen / Persbureau Heitink

Gewonde bij schietpartij is 20-jarige Culemborger

CULEMBORG - Bij een schietpartij in Culemborg is vannacht een 20-jarige man uit die woonplaats gewond geraakt. Hij belde rond 01:45 uur aan bij een huis in de Colijnstraat en vroeg om hulp. Volgens de politie was de man aanspreekbaar.

Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Daaruit is hij inmiddels weer ontslagen.

Lawaai
Volgens een eerste onderzoek van de politie is de man vermoedelijk beschoten in de omgeving van de Parklaan. Met wat voor soort wapen dit is gebeurd is nog niet duidelijk. De Parklaan ligt enkele straten van de Colijnstraat. Waarom de man gewond naar die straat is gelopen is niet bekend.

Meerdere bewoners van de Colijnstraat zeggen dat ze geen schoten hebben gehoord, maar wel lawaai. Zo ook de bewoner van het huis waar zou zijn aangebeld. Hij wil verder niets zeggen.

Politielint
Over de toedracht of dader geeft de politie nog geen informatie. Ze onderzoekt de zaak. De Colijnstraat was daarvoor eerder vanochtend afgesloten door politielinten. Die zijn inmiddels weg. Er is ook gezocht met een speurhond.

Rivierenland