Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images

Glurende coach uit Culemborg wil weer dammen, bond niet blij met aangekondigde rechtszaken

CULEMBORG - Damcoach Henk S. uit Culemborg, die is veroordeeld voor het stiekem filmen van een jonge dammer, wil weer officiële damwedstrijden spelen. Twee keer heeft hij nu een kort geding aangekondigd om dat te bereiken, maar tot een echte zitting is het nog niet gekomen. En daar is de Koninklijke Nederlandse Dambond (KNDB) niet blij mee.

5 reacties

 • Ook

  2 jaar geleden
  Uit zijn reacties voor als zowel na de veroordeling - voor zover ik die hier las - rijst bij mij toch het beeld op van iemand die absoluut niet accepteert dat hij de fout is ingegaan. Juist dergelijk gedrag komt vaak voor bij pedoseksuele daders, dus daarom vind ik uw reactie nogal naief.
 • Ook

  2 jaar geleden
  Zolang deze man in hoger beroep nog niet is vrijgesproken geldt hij als veroordeelde.Dan behoort de Nederlandse dambond het onmogelijk te maken dat deze man uitkomt in wedstrijden die door deze bond worden georganiseerd.Echter, ook indien S in hoger beroep mocht worden vrijgesproken, dan nog staat het de dambond vrij hem uit te sluiten van elke deelname, bijvoorbeeld om er wel sprake is geweest van het verlies van elk vertrouwen in deze man.Ik vraag me alleen af of de dambond wel over de juiste kwaliteit van bestuurders beschikt als ik de reactie van deze secretaris hier lees.
 • Eelco .

  2 jaar geleden
  Er zijn genoeg gratis websites waarop je een spelletje kunt dammen. Ofwel tegen een computer ofwel tegen een andere speler. Op die manier kan deze pedo minder kwaad doen dan fysiek in een zaal. Daarvoor hoeft hij geen lid van een dambond te zijn en mag hij ook zijn achternaam nog anoniem houden. Probleem opgelost, geen rechtszaak nodig, iedereen tevreden.
 • Patrick

  2 jaar geleden
  Trieste is, dat deze man een koninklijk lintje gekregen heeft in 2018. Voor zijn verdiensten in de damsport. Zou hij dit lintje mogen houden?
 • freek

  2 jaar geleden
  Dat deze man fouten heeft gemaakt weet hij zelf ook. Maar ik vind dat iedereen een 2e kans verdient.