Volledig scherm
De groene lintjes werden in Culemborg uitgereikt:Sophie Schut, Arno Kerkdijk, Norine Maniran, Jenny Senhorst, Marianne Coenmans, Tim de Kroon en Susanna van Citters © GroenLinks Culemborg

Groene lintjesregen in Culemborg

CULEMBORG - GroenLinks stond zaterdag in Culemborg garant voor de jaarlijkse groene lintjesregen. Dit jaar vielen de Coöperatie van Makers, samen met het Repair Café, in de prijzen en kregen Norine Maniran en Jenny Senhorst het felbegeerde lintje.

De jury was duidelijk: ,,Deze twee initiatieven brengen het sociaal en milieuvriendelijk omgaan met mensen, materialen, grondstoffen, kennis en spullen mooi samen. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vinden er hun plek, oude bomen worden omgetoverd tot nieuwe meubels of buurtobjecten, kinderen krijgen techniekles en eens per maand worden er talloze apparaten van Culemborgse burgers gerepareerd.’’

Kikkervriend

De lintjes werden opgespeld door Tim de Kroon, fractievoorzitter van GroenLinks Culemborg, die een persoonlijk woordje van waardering richtte tot alle genomineerden: Sophie Schut van Vrijstad Energie, kikker-, padden- en salamandervriend Arno Kerkdijk, Marianne Coenmans van de zaterdagse biokraam en Susanna van Citters, die zich enorm inzet voor de gevluchte familie Andropov.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland