Jaap Borggreve met de enige windmolen die hij goedkeurt.
Volledig scherm
PREMIUM
Jaap Borggreve met de enige windmolen die hij goedkeurt. © William Hoogteyling

‘Het plaatsen van grote, niet geteste windmolens bij een woonwijk is absurd’

CULEMBORG - Het voornemen bij Culemborg zes windmolens van 270 meter hoogte neer te zetten raakt kant noch wal, vindt Jaap Borggreve. Vooral dat die turbines nog nergens in bewoond gebied zijn getest, gaat er bij hem niet in. Windmolens werkten alleen in de middeleeuwen, aldus de Culemborger.

2 reacties

 • Jeroen Prater

  4 maanden geleden
  Mijn excuses - in bovenstaand bericht moet meneer Borggreve vervangen worden voor GL wethouder Joost Reus.
 • Jeroen Prater

  4 maanden geleden
  "Ik ga ervan uit dat rekening is gehouden met effecten op de omgeving." Meneer Borggreve onderzoekt niet, meneer Borggreve 'gaat ervan uit'. Dat noemt hijzelf dan 'de ontwikkelingen op de voet volgen'. Let wel, deze man heeft een foto met een horizon vol windmolens prominent op zijn Facebook-pagina. Letten jullie op Culemborgers? Meneer Borggreve zit er niet voor u, maar om de blits te maken bij zijn partijgenoten met een veld vol molens. De onbekwaamheid van onze bestuurders is stuitend.
 1. Engelse RAF-vliegers kwamen om bij crash bij Culemborg: piloot Christiaan eert ze met een boek
  PREMIUM

  Engelse RAF-vlie­gers kwamen om bij crash bij Culemborg: piloot Christiaan eert ze met een boek

  CULEMBORG - Recent weleens een Cessna-vliegtuigje over de uiterwaard ten oosten van de spoorbrug bij Culemborg zien vliegen? Het kan zo maar piloot en oud-Culemborger Christiaan van Heijst zijn geweest die onderzoek deed voor zijn op 4 mei verschenen boek ‘Alis Nocturnis - Op de Vleugels van de Nacht’. Daarmee brengt hij een eerbetoon aan twee dappere Engelse vliegers die op deze plek het leven lieten.

Rivierenland