Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Hoe een verborgen camera in Culemborg een schok teweeg bracht in de damwereld

CULEMBORG - De 63-jarige Henk S. uit Culemborg kreeg iets minder dan een jaar geleden nog een koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten in de damsport. Nu wordt de jeugdtrainer verdacht van het filmen van gasten in zijn badkamer met een verborgen camera. Het nieuws bracht de voorbije dagen een schok teweeg in de damwereld, waarbinnen S. voor velen een bekend gezicht is.

Quote

Door de pijn kon ik gewoon niet overal goed bij nadenken

Verdachte Henk S.

Sommige dammers die als kind bij hem over de vloer kwamen, vragen zich af of zij op beeld zijn vastgelegd. Hun vertrouwen in de goede bedoelingen van de 63-jarige is beschadigd.

Andere bekenden van S. zeggen juist verrast te zijn dat een strafrechtelijk onderzoek naar hem loopt. Ze kennen hem als een integere en eigenzinnige man die leeft voor zijn sport. Zo gaf het lid van de Culemborgse vereniging Denk en Zet damboeken uit en verbrak hij in 2011 het record duurdammen.

,,Wie is zo gek om 59 uur achter een dambord te gaan zitten zonder wat anders te doen?’’, zegt S., die reageert op de aantijgingen. ,,Ik doe gewoon andere dingen dan de meeste mensen. Maar dat wil niet zeggen dat ik strafbare dingen doe.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland