archieffoto
Volledig scherm
PREMIUM
archieffoto © stock.xchng

Hoe we omgaan met de verdachte damcoach en de voetbalvoorzitter

daaromARNHEM / CULEMBORG -Twee mannen. De een is voorzitter van een Arnhemse voetbalclub, de ander jeugdtrainer bij een damvereniging in Culemborg. In eigen kring en stad zijn ze wereldberoemd. Niet alleen vanwege hun functies bij de vereniging. De voorzitter is ook nog eens volkszanger. De damtrainer vestigde in 2011 het record duurdammen, schreef damboeken en wordt alom beschouwd als de stille kracht achter een aantal Nederlandse damtoppers.

5 reacties

 • tgm beuningen

  3 jaar geleden
  Zoals het nu gedaan is had je net zo goed naam en adres erbij kunnen zetten, beetje kulverhaal dus.
 • Toeschouwer

  3 jaar geleden
  Ik denk dat het dilemma goed is beschreven in deze bijdrage van mw. De Bekker. Het punt is dat een bekender persoon direct in brede kring wordt aangekeken op de beschuldigingen, mensen die de persoon goed kennen maar mensen die hem of haar eigenlijk alleen maar vanuit de media kennen. Een onbekend persoon zoals "tgm uit Beuningen" blijft anoniem voor bijna iedereen, behalve misschien directe familie en buren. TGM kan dag gewoon de straat op, de bekende persoon wordt al gestraft met sociale uitsluiting nog voordat hij door de rechter is veroordeeld. Dat is het verschil en dilemma.
 • Arnhemsmeisje

  3 jaar geleden
  Opvallend dat bij een verdachte die een gewelddadige hobby heeft, bijv. kickboksen of karate, dit er wel altijd bij wordt genoemd en niet bij iemand die voetbalt, tennist of schaatst als hobby. Dit kan weliswaar relevant zijn, maar is schering en inslag, ook bij verdachten van zgn. witteboordencriminaliteit. Het verhaal van Jacqueline de Bekker is fraai, de praktijk helaas vaak anders.
 • tgm beuningen

  3 jaar geleden
  Wmb geldt voor bekende verdachten hetzelfde als voor minder bekende verdachten en 'voorbeeldfunctie' is geen reden om van dit principe af te wijken. 
 • Jelle

  3 jaar geleden
  Respect voor de consequente werkwijze van dG. Maar in het geval van de voetbalvoorzitter van annex 'volkszanger' weet eenieder, die een beetje kan googelen, om welke Eef van MASV het gaat. (Niet in de laatste plaatst omdat het een recidivist betreft.)En, in het geval van de damcoach; misschien zou het wél juist zijn om volledige personalia te noemen zodat hij niet elders in Nederland dezelfde daden kan verrichten!

Rivierenland