Volledig scherm
PREMIUM
De vrijwilligers Astrid Lucassen, Erika van Maurik en Martine Sturm van hospice Nocturne in Culemborg. © William Hoogteyling

Hospice Nocturne in Culemborg moet geregeld ‘nee’ verkopen; drie kamers is te weinig

CULEMBORG - Hospice Nocturne in Culemborg zoekt dringend een grotere ruimte. Het gebeurt steeds vaker dat er nee moet worden verkocht, omdat de beschikbare drie kamers bezet zijn. Jammer, zeggen de medewerkers, die vinden dat iedereen in de laatste levensfase recht heeft op goede zorg.

Neem afgelopen december. ,,Er waren toen drie gasten, allen van buiten Culemborg, maar wel met veel familie hier”, vertelt Astrid Lucassen (51), die samen met Mia ter Haar coördinator van het door de stichting Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) bestierde centrum is. ,,In die periode kregen we aanvragen van Culemborgers. En die moeten we dan doorverwijzen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland