Volledig scherm
Zwemsters van het maandagmiddagploegje in het Culemborgse bad. © William Hoogteyling

Houdt zwembad Culemborg hoofd boven water?

CULEMBORG - Er werd maandagmiddag nog lekker gezwommen in de Waterlinie in Culemborg. Het is een spannende week voor de zwemmers. Het Culemborgse college ziet nu toch mogelijkheden om het drie jaar geleden geopende zwembad de Waterlinie de komende tien jaar open te houden.

 Of de gemeenteraad daarmee instemt moet donderdagavond blijken. Mocht de raad instemmen dan kost de gemeente eenmalig 118.000 euro meer dan dan eerder was begroot en jaarlijks 294.000 euro subsidie (16.000 meer dan begroot). Als de raad niet instemt met het nieuwe voorstel van SZC (Stichting Zwembad Culemborg) dan lijkt sluiting van het zwembad uiterlijk in juni 2020 onvermijdelijk.

SZC wil in zee met landelijk zwembadexploitant Optisport, dat bereid is om onder deze voorwaarden de Waterlinie te exploiteren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland