Uitbreidingswerk bij de wijk Parijsch in Culemborg.
Volledig scherm
Uitbreidingswerk bij de wijk Parijsch in Culemborg. © foto ricardo smit

Inwoners Culemborg krijgen enquête over hun eigen stad

CULEMBORG - Vijfduizend inwoners van Culemborg krijgen deze week een brief thuis van het gemeentebestuur. Doel is om te onderzoeken wat de Culemborgers vinden van het wonen of leven in hun stad. Ruim één op de zes van de 29.000 inwoners wordt gevraagd om mee te doen.

Culemborg is populair en groeit, relatief zelfs het snelst van alle gemeenten in Rivierenland. Die groei is het meest zichtbaar in uitbreidingswijk Parijsch. 

Representatief beeld

Burgemeester Gerdo van Grootheest hoopt dat de Culemborgers mee willen doen aan het onderzoek, want alleen dan geeft het een representatief beeld van wat de Lekstadbewoners verwachten van het gemeentebestuur. En vervolgens kan het gemeentelijk beleid dan wellicht aangepast worden. 

Van Grootheest: ,,De antwoorden kunnen helpen om de leefbaarheid en veiligheid te verbeteren. Omdat wij door die antwoorden beter beleid kunnen maken.” 

De gemeente Culemborg gaat dan vervolgens, zo is de bedoeling, samen met bewoners en organisaties de komende jaren met verbeterpunten aan de slag. Van Grootheest roept de Culemborgers op om de enquête in te vullen: ,,Want alleen samen maken we Culemborg leefbaar.”

Rivierenland