Volledig scherm
Jongeren vernielden de ruit van een auto van een 94-jarige in Culemborg. © Politie

Jongeren gooien autoruit in: 94-jarige eigenaar gedupeerd

CULEMBORG - Als wijkagent is hij wel wat gewend. Maar van deze zinloze daad was wijkagent Erik Hendrikse toch ontdaan. Hij plaatste een bericht op Instagram om de wereld te laten weten dat jongeren zomaar een ruit vernielden van de auto van een 94-jarige man uit Culemborg.

In het weekeinde zagen getuigen hoe jongeren een steen door de ruit van een auto gooiden. Voor de lol, denkt de wijkagent. Erop aangesproken door de getuigen riepen de jongeren: dan bel je de politie maar. 

De gedupeerde eigenaar is een 94-jarige inwoner van Culemborg. De kans is groot, laat de wijkagent weten, dat de man met zijn WA-verzekering zelf moet opdraaien voor de herstelkosten. Uit de auto werd niets gestolen, weet Hendrikse. 

  1. Drie oorlogsfoto's Rivierenland in de race voor landelijke tentoonstelling, keuze van de Commissaris sneuvelt

    Drie oorlogsfo­to's Rivieren­land in de race voor landelijke tentoon­stel­ling, keuze van de Commissa­ris sneuvelt

    TIEL/ZOELEN/CULEMBORG - Van de jonge Siem die op de trein naar Zweden wacht tot de Culemborgse synagogekoster die weer opduikt: ook in Rivierenland zijn bijzondere oorlogstaferelen vastgelegd. Drie ervan zijn nog in de race voor een plekje in de tentoonstelling De Tweede Wereldoorlog in 100 foto's. Opvallend: de keus van Commissaris van de Koning John Berends, de Tielse ‘puinexpres’, is gesneuveld in de publieksronde.

Rivierenland