Volledig scherm
De 18-jarige Niels Wienberg uit Culemborg werd vermist sinds zaterdag 19 november. © ANP/ Politie/ bewerking DG

Laatste zoekactie naar vermiste Niels (18) uit Culemborg

CULEMBORG - In Culemborg is momenteel een grootschalige zoekactie naar de vermiste Niels Wienberg (18) aan de gang. Het ook de laatste zoekactie. „Dan hebben we heel het gebied gehad en alles gedaan wat we konden", aldus Louise Smits van reddingshondengroep RHWW uit Duiven. „Er komt alleen een volgende zoekactie bij een nieuwe, bruikbare tip."

Culemborg is voor de gelegenheid opgedeeld in 35 clusters. Per cluster zoeken personen van de reddingsbrigade samen met speurhonden naar Niels. In totaal zijn er 59 mensen met 57 reddingshonden op zoek naar de tiener, die sinds zaterdag 19 november wordt vermist. De actie duurt tot ongeveer 16.30 uur.

Vierde zoekactie
Het is de vierde zoekactie naar de Culemborgse tiener sinds hij wordt vermist. Eerder werd maandag, woensdag en donderdag al met speurhonden naar Niels gezocht, maar zonder resultaat. Voor actie van vandaag zijn alle reddingshondengroepen van Nederland bij elkaar geroepen. „Van de reddingsgroepen die konden komen, zijn alle honden er", aldus Smits.

Familie
De familie van Niels heeft ondertussen ook actie ondernomen. Smits: „Zij hebben zakken met dekens, water en eten aan bomen opgehangen." Ook hebben ze briefjes voor Niels neergelegd. Hierin sporen ze hem aan om naar huis te komen en schrijven ze dat ze hem missen.

Medicijnen
Niels Wienberg ging op zaterdag 19 november om 6.00 uur van huis. Hij werd voor het laatst gezien om 14.00 uur 's middags op station Culemborg, sindsdien is hij spoorloos. Hij heeft geen medicijnen mee, terwijl hij deze wel nodig heeft. Dit leidde tot grote zorgen bij politie en familie.

Signalement
Niels droeg op de dag van zijn vermissing een bruine jas en grijze joggingbroek. Onder de jas had hij een zwart t-shirt met lange mouwen aan. Verder droeg hij bruin/grijze sportschoenen van het merk Australian. Mensen die Niels zien, wordt gevraagd hem niet aan te spreken, maar in het zicht te houden en de politie te bellen.

Volledig scherm
Een van de briefjes die de familie van Niels voor hem heeft achtergelaten. © William Hoogteyling
Volledig scherm
Speurhonden zoeken naar Niels. © William Hoogteyling
Volledig scherm
Een van de briefjes die de ouders van Niels voor hem hebben neergelegd. © Persgroep/Rene Cazander
Volledig scherm
Speurhonden en hun begeleiders uit het hele land zijn naar Culemborg gekomen om naar Niels te zoeken. © William Hoogteyling

Rivierenland