Volledig scherm
© AD

Lawaaidemonstratie tegen uitzetting ‘Culemborgse’ kinderen

CULEMBORG - De twee Culemborgse scholen waar Maksim, Denis en Arina tot vorige week donderdag op zaten, houden morgen een lawaaidemonstratie om te protesteren tegen hun uitzetting naar Oekraïne.

Leerlingen en leraren van basisschool Blink – de school van Arina (5) en Denis (10) – en die van scholengemeenschap Lek & Linge – de school van Maksim Andropov (14) –  vertrekken morgen om 12.00 bij hun eigen school naar het centrum van Culemborg. Daar treffen ze elkaar rond 12.30 uur en wordt de lawaaidemonstratie samen voortgezet.

De leerlingen hebben samen spulletjes verzameld voor hun klasgenootjes om mee te nemen naar Oekraïne. Die worden later bij het detentiecentrum in Zeist afgeleverd, waar de kinderen en hun Oekraïense ouders sinds donderdag vast worden gehouden.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland