Man vlucht in paniek naar politiebureau in Culemborg

CULEMBORG - Uit angst te worden doodgeschoten is een man in paniek naar het politiebureau in Culemborg gereden. De bedreigde man werd in zijn auto achtervolgd door een 22-jarige Culemborger. De achtervolging eindigde vrijdagavond rond half elf bij het politiebureau, waar de belaagde man om bescherming schreeuwde.

Toegesnelde agenten trokken hun pistool en sommeerden de achtervolger uit zijn auto te stappen. De bedreigde man vertelde dat hij met een vuurwapen was bedreigd. Na de aanhouding werd de auto van de 22-jarige doorzocht. Er werd geen vuurwapen gevonden.

Beide mannen, de bedreigde en de belager, wilden geen aangifte doen. Ze wilden ook niets over de achtergrond van hun conflict zeggen, dat zich waarschijnlijk afspeelt in het criminele milieu. De 22-jarige Culemborger bleef een nacht in de cel en werd zaterdag weggestuurd.

Het was die nacht bijzonder onrustig. Later die nacht waren er volgens de politie mogelijk twee schietincidenten. Voor zover bekend raakte niemand gewond. Het eerste incident werd rond 1.30 uur gemeld. Aan de Snijdersgildeplaats zou een man in een auto zijn gestapt waarin al twee anderen zaten. De man die instapte, zou kort hierna een schot hebben gelost. Daarna ging hij ervandoor. De recherche doet onderzoek. 

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland