Volledig scherm
PREMIUM
MnJAM Experiment is op 15 januari te zien in de Gelderlandfabriek. © Charlotte Steunebrink

Muzikale vernieuwing troef in Gelderlandfabriek in Culemborg

CULEMBORG - In plaats van doorsnee en ver vooruit programmeren, zet het Culemborgs cultuurcentrum Gelderlandfbriek vooral in op een actuele en ‘out-of-the-box’-agenda van podiumkunst. Dat levert alleen al deze maand vier spannende concerten op.

Van een wereldwijd bejubeld audiovisieel experiment tot hypnotiserend pianospel. Van een hommage aan Billy Joel tot een muzikale ontmoeting tussen een Argentijnse musicus en Carel Craayenhof: de bandeonist, die ooit Máxima tot tranen roerde. Het zijn geen alledaagse concerten, die in januari in de Gelderlandfabriek te horen zijn.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Drie oorlogsfoto's Rivierenland in de race voor landelijke tentoonstelling, keuze van de Commissaris sneuvelt

    Drie oorlogsfo­to's Rivieren­land in de race voor landelijke tentoon­stel­ling, keuze van de Commissa­ris sneuvelt

    TIEL/ZOELEN/CULEMBORG - Van de jonge Siem die op de trein naar Zweden wacht tot de Culemborgse synagogekoster die weer opduikt: ook in Rivierenland zijn bijzondere oorlogstaferelen vastgelegd. Drie ervan zijn nog in de race voor een plekje in de tentoonstelling De Tweede Wereldoorlog in 100 foto's. Opvallend: de keus van Commissaris van de Koning John Berends, de Tielse ‘puinexpres’, is gesneuveld in de publieksronde.

Rivierenland