Uiterwaarden bij Dreumel.
Volledig scherm
Uiterwaarden bij Dreumel. © Eveline Van Elk

'Ook vervuilde grond in Dreumelse Waard'

DREUMEL - Volgens burgercollectief de Dreumelse Waard wordt er meer dan 10 miljoen ton aan vervuilde buitenlandse grond in de plassen bij Dreumel gestort. Na uitgebreid onderzoek hebben zij dit ontdekt. Als het aan Staatsbosbeheer ligt wordt ook de Vonkerplas in Dreumel voor 80% volgestort met 6,6 miljoen ton vervuilde grond afkomstig uit België en Duitsland, zeggen de initiatiefnemers.

15 reacties

 • Bart Borrias

  3 jaar geleden
  De besturen en bedrijven die zich inlaten met burgerbedrog en vervuiling voor de toekomst dienen voor het gerecht gesleept te worden.
 • janv

  3 jaar geleden
  We mogen er  toch wel wat plezier aan beleven,  wat is daar mis aan ?Trouwens de natuur hersteld zich zelf !
 • Anonymous

  3 jaar geleden
  Toch misschien niet zo onvoorstelbaar. Sinds de bezuinigingen moet Staatsbosbeheer zich meer gedragen als een private onderneming (is dat het plan ook?). Er moet dus meer geld uit de markt komen. De toevoeging 'Staats' is in hun naam slechts nog schijn. De ethiek van voorheen is al helemaal overboord gegooid.
 • kir

  3 jaar geleden
  Nou als Staatsbosbeheer nu nog niet tot zinnen komt gezien de vele negatieve reacties moet dat instituut maar worden opgeheven en vervangen worden door iets meer zindelijks.
 • Wally

  3 jaar geleden
  Sterker nog, zij zullen het wel opruimen. De kosten hiervan zorgen voor een 2e keer vette winst.

Rivierenland