Volledig scherm
De Elisabethhof in Culemborg. © William Hoogteyling

Op stand wonen met een lage huurprijs in Elisabethhof in Culemborg

CULEMBORG  - Op stand én sociaal wonen, dat kan straks in Culemborg. Sociaal verhuurder KleurrijkWonen bouwt op de plek van voormalig zorgcentrum Elisabethhof 34 appartementen, waarvan de huurprijs onder de 737 euro ligt.

Aan de lommerrijke dreef waar stichting Elisabeth Weeshuis in 1955 een 'huis voor ouden van dagen' liet bouwen, met ongehinderd uitzicht op kroondomein Volencampen, komen straks vier woonlagen. Haaks daarop, aan de Anthony van Lalainglaan, worden dat er drie.

Het worden appartementen met twee slaapkamers, een eigen buitenruimte en een berging op de begane grond. De laatste is ruim genoeg voor een elektrische fiets of scootmobiel. De appartementen zijn geschikt voor mensen die een rollator gebruiken en aan te passen voor rolstoelgebruikers. Het gebouw wordt gasloos en energiezuinig.

Begin 2021 starten met bouwen

KleurrijkWonen is nog volop in overleg met de gemeente, onder meer over parkeren. Projectleider Mark Hassink verwacht dat dit voorjaar de aanvraag voor een bestemmingsplanwijzing de deur uitgaat, niet veel later gevolgd door die voor de omgevingsvergunning. Voor omwonenden en andere belanghebbenden komt er een informatiebijeenkomst. ,,Als alles meezit, starten we begin 2021 met de bouw.”

Circulair slopen

Momenteel zijn slopers in de weer om de uit 1985 stammende Elisabeth-hof, die werd gebouwd op de plek van het complex uit 1955, te slopen. Dat gebeurt circulair. Vooraf zijn alle herbruikbare onderdelen en materialen uit het te slopen pand verwijderd. Alle materialen die vrijkomen uit de sloop worden hergebruikt als basismateriaal voor de bouwsector.

Rivierenland