Volledig scherm
Zwembad De Waterlinie. © Martin Smaling

Optisport wordt voor tien jaar exploitant van zwembad Culemborg

CULEMBORG - Optisport neemt de exploitatie van het zwembad De Waterlinie in Culemborg over voor een periode van 10 jaar. Daarover heeft  Optisport samen met de stichting van het zwembad en de gemeente een contract getekend.

Vanaf 2 september is Optisport de nieuwe exploitant van het zwembad in Culemborg. Optisport gaat in opdracht van de stichting het zwembad exploiteren. Binnen de gemeente is lang gediscussieerd of het zwembad wel open moest blijven nadat de stichting in financiële problemen was gekomen.

Met het nieuwe contract is er nu zekerheid dat het zwembad openblijft, waardoor het zwembad in Culemborg behouden blijft, meldt Optisport in een persbericht. Er is een contract aangegaan tot en met 2029.

Met de komst van Optisport als exploitant wordt er ook een nieuwe zwemlesmethode geïntroduceerd. De organisatie is gespecialiseerd in het runnen van zwembaden en andere sportaccommodaties.

Reddingsplan

De gemeenteraad van Culemborg ging in juli akkoord met een reddingsplan dat het zwembadbestuur had opgesteld. Was het plan afgewezen dan was het zwembad zonder extra steun failliet gegaan. De gemeente had dan kunnen opdraaien voor de lening van 4,7 miljoen euro waarvoor zij garant staat. Optisport, een organisatie die gespecialiseerd is in het runnen van zwembaden en andere sportaccommodaties, werd 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland