Antoine Rizzo.
Volledig scherm
PREMIUM
Antoine Rizzo. © Eigen foto

Panama, Cuba... IJmuiden: Zo zette corona een streep door Antoines zeilavontuur

Voor een half jaar een wereldreis maken op een groot schip en niet weten wat er zich in de wereld allemaal afspeelt. De 17-jarige Antoine Rizzo uit Culemborg vertrok vorig jaar oktober met ‘School at Sea’ naar de Caraïben. 

Aan boord werd iedereen slechts één keer per week op de hoogte gehouden van het belangrijkste nieuws.

Van te voren had Antoine enkele situaties bedacht die zich wel konden gaan voordoen, maar een virus wat de hele wereld in zijn greep zou houden niet. ,,In december kregen wij via onze ouders vaag te horen dat er in China een virus was ontdekt. Niemand was toen in paniek omdat het nog ver van ons vandaan was.’’

De reis kon in het begin zonder obstakels doorgaan. Te beginnen op Tenerife, één van de Canarische Eilanden. Vervolgens ging het naar Kaapverdië, om vers fruit en groenten te kopen voor de oversteek van de Atlantische Oceaan.

,,Na ongeveer twee weken kwamen we aan op Dominica. Het bijzondere aan dit eiland was dat we een paar dagen mochten doorbrengen bij een lokale gemeenschap.’’

Quote

Niemand mocht met ons in contact komen, ondanks dat we wel een maand in quarantai­ne op zee hadden gezeten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland