Volledig scherm
Een van de briefjes die de familie van Niels voor hem heeft achtergelaten. © William Hoogteyling

Politie blijft zoeken naar vermiste Niels

CULEMBORG - Dat de politie de zoektocht naar Niels Wienberg uit Culemborg op een lager pitje heeft gezet, betekent niet dat de vermissing geen aandacht meer krijgt. „De vermissing blijft in elke briefing terugkomen", verzekert Frank de Valk woordvoerder van de politie. „We nemen alle tips, meldingen en informatie serieus."

De betrachte radiostilte heeft er nog niet toe geleid dat de 18-jarige tevoorschijn is gekomen, zoals werd gehoopt. Hij is nog altijd zoek.

Problemen
De 18-jarige Wienberg werd zaterdagochtend 19 november vroeg voor het laatst gezien. Omdat hij psychische problemen heeft, maar niet zijn benodigde medicijnen heeft meegenomen, zette de politie tien dagen alles op alles om hem te vinden. Zonder resultaat.

Briefjes
De familie van Niels heeft overal in Culemborg briefjes opgehangen om hem te overreden naar huis te komen. Er zijn teksten opgehangen als: 'Gebakken ei morgenochtend, Niels?, 'Potje schaken, Niels' en 'De douche thuis is nog steeds warm Niels'.

Verstopt
Ook zijn boodschappentassen met eten en warme kleding verspreid. „Natuurlijk kijken we ook met een schuin oog mee of er iets met die pakketje gebeurt", zegt De Valk. De politie gaat ervan uit dat Niels zich in de buurt van Culemborg heeft verstopt.

Ze hoopt dat Wienberg tevoorschijn komt als hij het gevoel heeft dat er niet meer naar hem wordt gezocht. Dat is vooralsnog niet gebeurd.

Rivierenland