Politie houdt 17-jarige jongen aan voor steekpartij Culemborg

VideoCULEMBORG - De politie heeft een 17-jarige jongen uit Culemborg aangehouden voor het neersteken van een 19-jarige plaatsgenoot afgelopen zondag. De steekpartij vond rond 21.50 uur plaats aan de Schoolhof West bij een appartementencomplex in de straat.

De verdachte werd dinsdag aangehouden. Zondag ging hij er na het incident op een scooter vandoor en werd gezocht door de politie.

Het slachtoffer is toen door een bekende naar het ziekenhuis gebracht. Wat de toedracht van het incident is, is niet bekend. Wel heeft het slachtoffer aangifte gedaan tegen de verdachte. Ook is niet bekend of de twee elkaar kennen.

Toezicht

Het gebied rondom de Schoolhof West valt binnen het gebied van Regionale Toezicht Ruimte. Dit betekent dat de politie door middel van camera’s zicht kan houden op de publieke ruimte. Medewerkers van de RTR zagen zondagavond een vermoedelijk geweldincident en konden hierdoor snel ingrijpen. 

Volledig scherm
Een deel van de omgeving werd na de steekpartij afgezet. © Persbureau Heiting
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland