Volledig scherm
De verzameling lachgaspatronen die in Culemborg werd opgehaald. © Politie

Politie schrijft prijsvraag uit: Hoeveel lachgaspatronen lagen er in Culemborg?

CULEMBORG - Dit zijn de lachgaspatronen die in twee maanden tijd van de Culemborgse straten zijn gehaald. Weet jij hoeveel het er zijn? De politie, gemeente en jongerenwerk schrijven een prijsvraag uit.

Inwoners en hulpverleners leverden de patronen de afgelopen twee maanden in. Het zijn er een hoop, concludeert de politie na telling. Bekijk de foto's en stuur je schatting naar bewustlachgaspatronengebruiken@outlook.com.

Volledig scherm
De verzameling lachgaspatronen die in Culemborg werd opgehaald. © Politie

Met deze actie willen de hulpverleners aandacht vragen voor het gebruik van lachgas. Het wordt door veel jongeren gebruikt als vorm van vermaak. Inname van de stof geeft een korte rush in het hoofd. 

Ongezond
Lachgas is niet verboden, maar wel slecht voor de gezondheid. Bovendien zorgen de patronen op straat voor een rommelige aanblik van Culemborg en zijn ze slecht voor het milieu.

Aan de ludieke prijsvraag is een nog onbekende prijs verbonden. De uitslag wordt aan het einde van de zomer bekendgemaakt.

Volledig scherm
De bus waarmee de lachgaspatronen werden verzameld. © Politie
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland