Volledig scherm
Een van de briefjes die de familie van Niels voor hem heeft achtergelaten. © William Hoogteyling

Politie zoekt met helikopter naar vermiste Niels in Wolfheze

WOLFHEZE - De politie heeft dinsdagmiddag met een helikopter boven Wolfheze gevlogen nadat er een tip was binnengekomen over de vermiste Niels Wienberg uit Culemborg. De zoektocht leverde niets op. De 18-jarige Niels wordt sinds 19 november vermist. Hij is verward en heeft medicijnen nodig.

De afgelopen dagen is onder meer een grote zoekactie gehouden in de omgeving van zijn woonplaats. Daarbij zijn onder meer de speurhonden van reddingshondengroep RWHH uit Duiven ingezet. Ook heeft de familie van Niels zakken met dekens, water en eten aan bomen opgehangen. Daarnaast zijn er briefjes neergelegd waarin ze Niels wordt aangespoord naar huis te komen.

Signalement
De Culemborger is zaterdag 19 november rond 14.00 uur voor het laatst gezien. Hij stond toen op het station van Culemborg. Niels had op dat moment een bruine jas en een grijze joggingbroek aan. Onder de jas droeg hij een zwart t-shirt met lange mouwen. Aan zijn voeten had hij bruin/grijze sportschoenen van het merk Australian, aldus de politie.

Omdat Niels verward is, vraagt de politie hem niet aan te spreken maar direct de politie te bellen. Daarbij is het wel van belang om Niels niet uit het oog te verliezen.

Rivierenland