Volledig scherm

Reddingsgroep zoekt zondag met 25 honden naar vermiste Niels

CULEMBORG - De reddingshondengroep RHWW gaat zondag in Culemborg met zeker 25 honden op zoek naar de vermiste Niels Wienberg (18). „We willen de groepen zo verdelen dat in alle wijken in Culemborg tegelijkertijd ploegen aan het zoeken zijn”, vertelt voorzitter Louise Smits van de reddingshondengroep uit Duiven.

De RHWW is nog met de politie in gesprek over de precieze invulling van de zoektocht. „Want we willen Niels ook niet afschrikken. Daarom zijn we nog in overleg hoe we het zondag gaan doen”, aldus Smits.

Vrijwilligers
De 25 honden worden begeleid door een groep van tussen de 30 en 40 vrijwilligers. Daar zitten volgens Smits ook mensen bij met mantrailhonden, die zijn getraind in het speuren naar menselijke sporen. „Als iemand dan meldt dat Niels is gezien, kunnen we meteen ter plekke met zo'n hond om zijn spoor na te zoeken.”

'Hoop dat het niet nodig is'
Hoewel de RHWW vrijdag al druk bezig is met de voorbereidingen voor de zoektocht van zondag, hoopt Smits dat het uiteindelijk niet nodig blijkt. „Eigenlijk hoop ik gewoon dat Niels vanmiddag of vanavond levend en wel wordt gevonden.”

Station
Niels Wienberg wordt vermist sinds vorige week zaterdag, 19 november. Om 06.00 uur ging hij weg van huis, hij werd die middag om 14.00 uur voor het laatst gezien op het station in Culemborg. Sindsdien is hij spoorloos. Hij heeft zijn medicijnen niet mee, terwijl hij die wel nodig heeft.

Signalement
Niels droeg een bruine jas en grijze joggingbroek. Onder de jas droeg hij een zwart t-shirt met lange mouwen. Aan zijn voeten had hij bruin/grijze sportschoenen van het merk Australian. Mensen die Niels zien, wordt gevraagd hem niet aan te spreken, maar in het zicht te houden en de politie te bellen.

Drie eerdere zoektochten, maandag, woensdag en donderdag, hadden geen resultaat.

Bekijk in deze video hoe een speurhond onder een brug donderdag een spoor van Niels probeerde te vinden.

Volledig scherm
Vrijwilligers van de reddingshondengroep RHWW zijn in Culemborg op zoek naar de vermiste Niels Wienberg. © DG

Rivierenland