Twee auto’s in brand in Culemborg

videoCULEMBORG - Aan de Parklaan in Culemborg zijn kort na middernacht twee auto’s in brand gevlogen. Ter hoogte van de Ter Weijdelaan trof de opgeroepen brandweer twee brandende voertuigen aan. Een personenauto van het merk Volvo en een Mercedesbus hadden vlam gevat. De twee auto’s stonden een eindje uit elkaar.

Het interieur van de Volvo brandde volledig uit. De bus stond vooral aan de voorzijde in brand. Er lag veel glas rondom beide voertuigen op het wegdek. De brandende voertuigen stonden met een tussenruimte achter elkaar geparkeerd.

De auto achter de bus had geen brandschade. Het is nog onduidelijk hoe de auto’s in brand zijn gevlogen. De politie verricht vandaag sporenonderzoek. 

De brandweer bluste de branden. De politie zal mogelijk op deze dinsdag overdag nog verder onderzoek doen naar mogelijke brandstichting. 

Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

‘Echt triest!’

In verschillende Culemborgse Facebookgroepen wordt veelal verontwaardigd gereageerd. ‘Schande dat dit maar blijft doorgaan, om hopeloos van te worden. Echt triest! Hoe kan dit toch steeds gebeuren, zonder dat de daders gepakt worden? Meer camera’s plaatsten!’, zijn enkele reacties.

Culemborg werd afgelopen jaren geteisterd door autobranden. Hoewel het tot nu toe dit jaar meeviel, heeft de Lekstad een roerige geschiedenis met autobranden. Sinds het begin van de hausse (2016) gingen zeker zeventig auto’s in vlammen op.

Een beloning van 20.000 euro was uitgeloofd, maar justitie keerde het geld niet uit; tussen de ruim dertig tips die binnenkwamen, zat de gouden tip niet. 

In onderstaande kaart alle autobranden in Culemborg sinds 2018 bij ons bekend. Klik op een icoontje voor meer informatie. Werkt de kaart niet goed, klik dan hier voor de desktopversie.

Van de Mercedesbus bleef dit over na de brand in Culemborg.
Volledig scherm
Van de Mercedesbus bleef dit over na de brand in Culemborg. © Marco van Deick/Persbureau Heitink

Rivierenland