Volledig scherm
PREMIUM
© Raphael Drent

Vallende bladerenloop: Tussendoortje voor talent

BEUSICHEM/ CULEMBORG - Cas Wille (17) uit Culemborg, begon pas twee jaar geleden serieus met hardlopen, maar loopt al jeugd-NK's.

Als de andere deelnemers nog aan het zwoegen zijn om een snelle tijd neer te zetten, staat de jonge Cas Wille uit Culemborg al uit te puffen. Hij heeft zojuist op de zes kilometer van de Vallende Bladerenloop gewonnen en een snelle tijd neergezet (21,16), maar eerlijk gezegd hecht hij daar niet zoveel waarde aan.

De sfeervolle wedstrijd bij recreatieplas De Meent in Beusichem vindt hij mooi, maar eigenlijk is het 'slechts' een trainingsloop voor het talent van Statina. ,,Ik kan wel twee minuten sneller lopen. Maar dit is voor mij een extra training. Ik heb deze week gewoon vol getraind en geen rust genomen voor deze wedstrijd. Mijn trainer Gerard Smit zei tegen me: loop gewoon op souplesse. Dat heb ik gedaan.''

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Aanslag, steekpartij, overval; aan criminaliteit geen gebrek in Rivierenland
    PREMIUM
    CRIMINALITEIT

    Aanslag, steekpar­tij, overval; aan criminali­teit geen gebrek in Rivieren­land

    TIEL - Het is onrustig in Rivierenland. De politie heeft de handen vol aan onderzoeken naar een moordaanslag, verschillende steekpartijen – al dan niet met dodelijke afloop –, drugshandel, wapengekletter en overvallen; de recherche verveelt zich niet. Voor zover bekend hebben de veel van de zaken niets met elkaar te maken, maar het maakt wel duidelijk: aan criminaliteit geen gebrek.

Rivierenland