Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Verdachte damcoach uit Culemborg alweer op vrije voeten

CULEMBORG - De verdachte damcoach Henk S. uit Culemborg is op vrije voeten gesteld. De 63-jarige werd dinsdag aangehouden op het politiebureau in Tiel, omdat hij wordt verdacht van heimelijk filmen én het bezit en vervaardigen van kinderporno.

De coach werd donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die besloot dat er geen redenen waren om S. langer vast te houden. Volgens de rechtbank is hij vrijgelaten onder de voorwaarde dat hij voorlopig geen contact mag hebben met minderjarigen.

Sinds eind vorig jaar loopt een strafrechtelijk onderzoek naar de Culemborger. Aanleiding was de vondst van een verborgen camera in de badkamer van S. door een meerderjarige Wit-Russische dammer, die bij de coach verbleef. De coach zei in maart al dat niemand zich zorgen hoeft te maken over de camera. Hij zou die hebben gebruikt om zijn gezondheid te monitoren, nadat hij last had van een zware jichtaanval. 

Geen commentaar

S. zei dat hij het apparaat was vergeten op te bergen toen de Wit-Rus bij hem op bezoek kwam. Dat de camera verborgen was in een doos, had er volgens S. mee te maken dat hij zich anders niet natuurlijk zou gedragen onder de douche. Anders zou hij te bewust met het apparaat bezig zijn geweest, stelde hij.

S. was vrijdagochtend bereikbaar, maar wil nog even niet reageren op zijn vrijlating. Hij liet eerder weten dat het hem kwaad maakt dat het onderzoek naar hem nu al maanden duurt en maar geen duidelijkheid verschaft. De man uit Culemborg blijft verdachte in de zaak, meldt de rechtbank.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat er voldoende verdenkingen waren om S. dinsdag te arresteren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland