Volledig scherm
De brand is aan de achterzijde van de auto begonnen. © Bernt van Dongen / Persbureau Heitink

'Verdachte zaken in Culemborg direct melden om pakkans te vergroten'

CULEMBORG - De politie werkt met 8 mensen aan de autobranden in Culemborg. Afgelopen nacht ging er voor de derde keer in vijf dagen een auto in vlammen op in de wijk Terweijde. De politie heeft nog geen idee wie er achter de branden zit.

De branden van de afgelopen week zijn niet de eerste dit jaar in Terweijde. Eerder dit jaar was er ook sprake van een golf aan autobranden. De teller staat in totaal al op zeventien.

Extra maatregelen
In september kondigde de politie extra maatregelen aan, met meer surveillances in de wijk. Deze maatregelen zijn nog steeds van kracht. Daar worden geen extra maatregelen meer aan toegevoegd. De huidige autobranden zijn nog geen reden voor de politie om nieuwe maatregelen te nemen.

'Grenzen overschreden'
Volgens burgemeester Kees-Jan de Vet van Culemborg worden met het in brand steken van auto’s ‘tolerantiegrenzen’ overschreden. „Ik kan me goed voorstellen dat mensen zich zorgen maken. Ik verzeker u dat wij, politie en gemeente, er alles aan doen om autobranden te voorkomen en de brandstichters op te sporen. Daarbij doe ik ook een beroep op onze inwoners om als ze een verdachte situatie zien het meteen te melden, om zo de pakkans te vergroten.”

Autowrak verwijderd
In de nacht van dinsdag op woensdag werd een auto aan de Troelstrahof in brand gezet. De politie schakelde een beveiligingsbedrijf in om het wrak te bewaken uit angst dat er sporen zouden verdwijnen. Inmiddels heeft de technische recherche onderzoek gedaan, is de bewaking opgeheven en is het autowrak verwijderd.

Rivierenland