Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Vijf lintjes in Culemborg

CULEMBORG - Een echtpaar, twee vrouwen en een man uit Culemborg hebben vanochtend een koninklijke onderscheiding gekregen voor hun inzet voor de samenleving. Burgemeester Gerdo van Grootheest ging bij iedereen persoonlijk op bezoek om het lintje op te spelden. 

Henk en Leentje Stokking krijgen allebei een onderscheiding, omdat ze zich al bijna veertig jaar inzetten voor de Protestantse Kerk in  hun woonplaats, op verschillende posities. Daarnaast is zij vrijwilliger bij het Roosevelthuis en hij bij de stichting CHILD.

Buurtbemiddeling

Johanna Warring organiseert veel activiteiten voor de ouderen in de flatgebouwen Gandhi en Martin Luther King. Ook is ze van belang voor de Gandhi-soos, waar de bewoners van de appartementencomplexen elkaar kunnen ontmoeten. Rinia Hanoman heeft zich jarenlang ingezet voor buurtbemiddeling, niet alleen in Rivierenland, maar ook voor Nieuwegein. Daarnaast was ze 12 jaar steunfractielid voor de Geldermalsense D66-fractie en ondersteunde ze als mentor studenten die een eigen bedrijf wilden starten. 

Rajendre Khargi houdt zich  met ontwikkelingssamenwerking en onderzoek bezig. Hij bevordert sinds 2006 onderzoek naar de Surinaams-Hindoestaanse gemeenschap in Nederland, Suriname en India en was secretaris en voorzitter van de stichting Diaspora Leerstoel Lalla Rookh. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland