Volledig scherm
Beweegtuin © Shutterstock

Voorkoop krijgt tijdelijke beweegtuin en speeltoestellen

CULEMBORG - Inwoners van Culemborg kunnen de komende jaren spelen en ontspannen in het hart van de wijk Voorkoop. De open plek aan de Kamille wordt een tijdelijke beweeg- en speeltuin, op verzoek van wijkbewoners.

Een buurtcomité heeft hiervoor een plan gemaakt. Er moeten onder meer een heuvel met houten treden, klimtoestellen, een beweegcircuit en een jeu-de-boulesbaan komen. Burgemeester en wethouders zijn zo gecharmeerd van het initiatief, dat ze er 10.000 euro aan willen besteden.

Woningbouw

Het terrein kan de komende twee tot drie jaar als beweegtuin worden gebruikt. Het gebied ligt braak sinds de basisscholen De Kaardebol en Koning Willem Alexander en de sporthal zijn gesloopt. Wat er uiteindelijk komt, is nog niet definitief vastgesteld; gedacht wordt aan woningbouw.  

Over enkele jaren is het plan, dat samen met buurtbewoners wordt gemaakt, klaar. Daarin wordt ook gekeken hoe de onderdelen die nu in het park komen, op de een of andere manier terug kunnen komen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Jesse leeft in reservetijd en streept zijn bucketlist af: hij gaat trouwen
    PREMIUM

    Jesse leeft in reserve­tijd en streept zijn bucketlist af: hij gaat trouwen

    Vijf kinderen, van wie drie met het Syndroom van Leigh, een ongeneeslijke progressieve spierziekte. Eén van de drie is inmiddels overleden. Het leven van Thea Olivier uit Beesd bestaat volledig uit de zorg voor haar twee andere zieke kinderen van wie ze onvermijdelijk te vroeg afscheid moet nemen. Zoon Jesse vertrekt in elk geval niet zonder één ding van zijn bucketlist te hebben gestreept: hij ging trouwen.

Rivierenland