Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Vrouw (23) uit Culemborg gewond aan gezicht bij ruzie met mes

CULEMBORG - Een 23-jarige vrouw uit Culemborg is zaterdagmiddag gewond geraakt nadat een 18-jarige plaatsgenote een mes trok. Het slachtoffer liep een snee in haar gezicht op.

De politie werd rond 17.00 uur gebeld over het conflict, dat plaatsvond aan de Prijssestraat in Culemborg. Het slachtoffer stond hier samen met een 26-jarige vriend van haar te praten toen de verdachte aan kwam rijden op haar scooter.

Mes
Na het parkeren van haar scooter liep de vrouw op het duo af en belaagde en bedreigde hen met een mes. Aanleiding zou een al langer lopend conflict tussen de twee vrouwen zijn. De 23-jarige vrouw liep een snee op boven haar oog. De 26-jarige man wist de 18-jarige Culemborgse op enig moment te vloeren en het mes uit haar handen te slaan. Kort daarna vertrok de verdachte.

In beslag
De politie kwam ter plaatse en trof een hoop mensen op straat aan, waaronder de 23-jarige vrouw en de 26-jarige man. Ook het mes bleek achtergelaten op de plek van het conflict en is door de politie in beslag genomen.

Meerdere mensen bleken getuige te zijn geweest van het voorval. Op basis van alle verklaringen is de 18-jarige Culemborgse ongeveer een half uur later aangehouden door de politie en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal tegen haar op.

De snee die de 23-jarige vrouw opliep kon ter plekke worden behandeld door een ambulancemedewerker.

Rivierenland