Volledig scherm
PREMIUM
Op 4 juli was er op de Markt in Culemborg een grote demonstratie tegen de uitzetting van het Oekraïense gezin. Daarna werd het snel stiller © William Hoogteyling

Waarom kregen Oekraïense kinderen uit Culemborg minder aandacht dan Howick en Lili?

CULEMBORG - Broertjes Maksim (14) en Denis (10) zijn twee maanden na hun uitzetting naar Oekraïne weer terug in Culemborg. Broer en zus Howick en Lili moeten bijna gedwongen vertrekken naar Armenië. Over dat laatste is half Nederland nu al een aantal weken in rep en roer. In de aanloop naar de uitzetting van het Oekraïense gezin was er een stuk minder commotie. Waar lag dat nou eigenlijk aan?

Directeur Joost van Rijn van scholengemeenschap Lek en Linge, begrijpt er niets van. De 14-jarige Maksim, de oudste van het gezin Andropova, had bijna de brugklas in Culemborg afgerond toen hij met de rest van het gezin op caravanpark Beaugarde van zijn bed werd gelicht. Hij werd opgesloten in Kamp Zeist en werd op 7 juli op het vliegtuig naar Oekraïne gezet. Maksim werd net als zijn broertje Denis (10) en zusje Arina (5) ‘teruggestuurd’ naar een land waar ze nog nooit geweest waren. Ze werden geboren in Utrecht en Lopik.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland