Zeer grote uitslaande brand op bedrijventerrein in Culemborg: brand onder controle

Update/videoCULEMBORG - Maandagmiddag woedde er een zeer grote uitslaande brand bij Kartell Collection aan de Gutenbergweg in Culemborg. De brand woedde in de meubelfabriek aldaar. De brandweer heeft de brand onder controle en blust na tot de brand volledig gedoofd is.

Hoe de brand is ontstaan, is onbekend. Daar wordt op dit moment onderzoek naar gedaan. Of de oorzaak gevonden kan worden, is echter nog maar de vraag. Een woordvoerder van de brandweer geeft aan dat het bedrijf tot de grond toe is afgebrand. Er staat alleen nog een geraamte overeind.

De donkere rookwolken die bij de brand vrij kwamen, waren in de wijde omtrek te zien. Onder andere in Utrecht en Waardenburg was de pluim waarneembaar.

De brandweer geeft aan dat er geen gewonden zijn gevallen. Ook zijn er geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten. 

Zeer groot

De brandweer heeft maandagmiddag opgeschaald naar ‘zeer grote brand’, nadat er rond 12.05 uur een eerste melding binnen kwam. Verschillende eenheden waren aanwezig op het industrieterrein. 

Bedrijven in de buurt worden vanwege het vuur ontruimd. De schade aan omliggende bedrijfspanden is beperkt gebleven. ,,Die hebben hooguit roet- en rookschade opgelopen’’ vertelt de woordvoerder van de brandweer te plaatse. Eén van de buren heeft iets meer schade opgelopen dan verwacht, maar de vlammen zijn niet overgesprongen op de omliggende gebouwen.

De brandweer adviseerde omwonenden ramen en deuren te sluiten en het ventilatiesysteem in de woning uit te zetten tot de brand volledig geblust is. Dit om zo inademing van de rook tegen te gaan.

Volledig scherm
Brand Culemborg © Persbureau Heitink
Volledig scherm
De zeer grote brand op het industrieterrein. © Marco van Deick / Persbureau Heitink
Volledig scherm
Alles wat er van het pand over is na de brand. © Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Drie oorlogsfoto's Rivierenland in de race voor landelijke tentoonstelling, keuze van de Commissaris sneuvelt

    Drie oorlogsfo­to's Rivieren­land in de race voor landelijke tentoon­stel­ling, keuze van de Commissa­ris sneuvelt

    TIEL/ZOELEN/CULEMBORG - Van de jonge Siem die op de trein naar Zweden wacht tot de Culemborgse synagogekoster die weer opduikt: ook in Rivierenland zijn bijzondere oorlogstaferelen vastgelegd. Drie ervan zijn nog in de race voor een plekje in de tentoonstelling De Tweede Wereldoorlog in 100 foto's. Opvallend: de keus van Commissaris van de Koning John Berends, de Tielse ‘puinexpres’, is gesneuveld in de publieksronde.

Rivierenland