Volledig scherm
Vrijwilligers van de reddingshondengroep RHWW zijn in Culemborg op zoek naar de vermiste Niels Wienberg. © DG

Zoektocht naar vermiste Niels uit Culemborg op lager pitje gezet

WOLFHEZE - De politie heeft – na een laatste speuractie in Wolfheze – de zoektocht naar Niels Wienberg uit Culemborg op een lager pitje gezet. Dinsdag werd met een politiehelikopter en speurhonden naar de vermiste 18-jarige gezocht in de omgeving van Wolfheze, maar dat heeft niets opgeleverd.

Tien dagen lang heeft de politie intensief gezocht naar de verwarde Culemborger. Wienberg vertrok zaterdagochtend 19 november vroeg, zonder de voor hem nodige medicijnen.

Zonder resultaat
„We hebben zo onderhand alle eindjes uitgelopen, zoals we dat noemen. Alle registers zijn opengetrokken, zonder resultaat”, zegt woordvoerder Frank de Valk van de politie. „We hebben dinsdag gezocht in Wolfheze nadat iemand dacht dat hij Niels daar had zien lopen. De zoektocht met honden en een heli heeft geen resultaat opgeleverd.”

Radiostilte
Nu het rechercheteam dat de zaak onderzoekt geen aanknopingspunten meer heeft, maakt de politie pas op de plaats. De Valk: „Mogelijk heeft een radio- stilte een positief effect. Mogelijk komt hij tevoorschijn als er niet meer naar hem wordt gezocht.”
De politie gaat ervan uit dat de Culemborger nog in leven is en zich ergens schuilhoudt. „Als dat niet het geval was, dan hadden we zeker een stoffelijk overschot gevonden. De buurt is zo vakkundig uitgekamd.”

Zoektocht
Het onderzoek wordt niet gesloten. „Dat doen we pas als we hem hebben gevonden. Maar op dit moment hebben we al het mogelijke gedaan. Als er nieuwe informatie binnenkomt, dan gaan we daar weer mee aan de slag”, verzekert De Valk.

Rivierenland