Volledig scherm
Martine Zuil. Foto: VI Images.

Advocaat wil De Graafschap-directeur Zuil terug in functie

DOETINCHEM - De Graafschap heeft bij het UWV ontslag aangevraagd voor commercieel directeur Martine Zuil.

De Doetinchemse eerstedivisionist doet dat om 'economische gronden', zegt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp. ,,Beide partijen hebben in januari nog tien dagen de tijd gekregen om tot elkaar te komen, maar we moeten constateren dat we er niet uitkomen. De verschillen zijn te groot'', aldus Ostendorp.

Zuil, die sinds de zomer van 2015 in dienst is bij De Graafschap en in april 2017 nog een dienstverband voor onbepaalde tijd kreeg hoewel het personeel vlak daarvoor het vertrouwen in haar opzegde,  zit ziek thuis en wil zelf niet reageren. 

Haar advocaat Pieter van den Brink gaat het ontslag aanvechten. ,,Er stroomt blauw-wit bloed door de aderen van Martine'', zegt Van den Brink. ,,De Graafschap is de liefde van haar leven. Niets voor niets is ze ooit verhuisd naar de Achterhoek voor deze club. Ze is er nu letterlijk ziek van’’, zegt Van den Brink. ,,Ze wil terugkeren, ook al is het in een andere positie. Ze hoeft niet op het pluche en voor het geld doet ze het ook niet. Deze dame wil terug naar haar club.’’

Volgens Van den Brink is er nog steeds een basis voor een terugkeer van Zuil bij De Graafschap, ook al lijkt dat onmogelijk door de ernstig verstoorde arbeidsrelatie. ,,Ik blijf inschikkelijk en zal er alles aan doen om haar weer aan het werk te krijgen. Van die economische gronden geloof ik niets. Ik zal aantonen dat er bij De Graafschap nog heel wat geld rolt.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.