‘Als-tie-ma-rakis, zo noemen wij onze Griekse vriend bij De Graafschap’

Joa Joa JolinkDOETINCHEM - Een Griekse aanvaller; dat is even wennen bij De Graafschap. Met de komst van Giannis Mystakidis is de Doetinchemse voetbalclub sinds deze winter een tongbreker rijker. Bennie Jolink heeft er zo zijn eigen oplossing voor gevonden, vertelt hij in de nieuwe aflevering van Joa Joa Jolink.

,,Als-tie-ma-rakis, zo noemen wij onze Griekse vriend”, zegt Jolink lachend als hij de invalbeurt van Mystakidis tegen Roda JC van afgelopen vrijdag (2-0 zege) aanstipt.

,,Hoe heet hij ook alweer? Mystakidis? Ik zal het op een spiekbriefje schrijven.”

Hoe dan ook: Jolink, artiest én oer-supporter van De Graafschap, is voorlopig goed te spreken over de Griekse voetballer. Zoals de Hummeloër ook lovende woorden over heeft voor Callum Slattery. De Southampton-huurling zorgde bij zijn thuisdebuut op De Vijverberg uiteindelijk voor de beslissende 2-0, nadat hij met zijn eerste balcontact een enorme kans had gemist. 

‘Als dat maar goed gaat’

,,Wat ik dacht na die gemiste kans? ‘Ooow, daar hebben we er weer zo één’. Even later schoot hij de bal er gelukkig alsnog in, dat deed hij best goed. Ja, Slattery viel goed in.’’

Jolink had ook gezien dat de zege op Roda moeizaam tot stand was gekomen. ,,In de rust zeiden we op de tribune nog tegen elkaar: ‘als dat maar goed gaat’. Want als het te lang 0-0 blijft, zul je altijd zien dat zij met één uitval scoren. Dat zou niet de eerste keer zijn. Maar al met al was het een verdiende overwinning.’’

De Graafschap, in het bezit van een directe promotieplek, heeft na de zege twee punten voorsprong op concurrent FC Volendam. De achterstand op koploper SC Cambuur bedraagt vier punten. 

‘Ze mogen meer de twaalfde man zijn’

,,De directe promotiestrijd zal wel tussen die drie ploegen blijven gaan. Of De Graafschap in deze fase het verschil kan maken? Nou, kan maken? Het móet gebeuren’’, zegt Jolink, die nog wel een boodschap heeft voor een deel van de supporters van de Doetinchemse club. 

,,De 2-0 viel in een periode waarin De Graafschap echt goed voetbalde en die slome duikelaars van de Groenendaal-tribune, waar ik zit, eindelijk een beetje lawaai maakten. Ik zit me altijd in mijn eentje schor te schreeuwen. Ik wil dus nogmaals een oproep doen aan supporters; ze mogen nog meer de twaalfde man zijn, zich nog meer laten horen.’’

videostill jolink
Volledig scherm
videostill jolink © DG