Volledig scherm
PREMIUM
De Graafschap-rechtsback Leeroy Owusu aan de bal tegen PEC Zwolle. © ANP Pro Shots

Amsterdamse enclave bij De Graafschap: ‘Dat is te merken binnen de spelersgroep’

DOETINCHEM - De Graafschap is een Amsterdams bolwerk. De hoofdstad is met elf spelers hofleverancier van de Doetinchemse club. Zondag wacht de clash met Ajax. Leeroy Owusu heeft de shirtjesruil met Frenkie de Jong al geregeld.

Owusu tuurt over het uitgestrekte landschap. Het trainingsveld op De Wrange is omgeven door natuur. In de verte duiken de lichtmasten van stadion De Vijverberg op. De rechtsback van De Graafschap, afgelopen zomer overgekomen van Ajax, waant zich in een oase van rust.

En toch heeft Owusu zelden het gevoel dat hij ver van huis is. De 22-jarige verdediger, opgegroeid in Purmerend, is geen eenling bij de Doetinchemse eredivisionist. De Graafschap herbergt liefst elf spelers uit Amsterdam, de ex-Ajacieden Owusu en Liban Abdulahi meegerekend.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.