Volledig scherm
PREMIUM
De Graafschap-verdediger Roland Baas (24) vliegt doelpuntenmaker Stef Nijland in de armen. © BSR Agency

Baas geeft visitekaartje af bij De Graafschap: ‘Nooit mijn kop laten hangen’

DOETINCHEM - Roland Baas kwam voor de winterstop nauwelijks aan de bak bij De Graafschap. Met twee puike basisoptredens op rij heeft de verdediger nu zijn visitekaartje afgegeven bij de Doetinchemse eerstedivisionist.

Quote

Het is niet leuk om op de bank te zitten, als voetballer wil je spelen. Maar ik heb nooit mijn kop laten hangen

Roland Baas (23), verdediger De Graafschap

,,Lekker om eindelijk weer minuten te maken en een aandeel te hebben in de prestaties”, zei Baas (23) vrijdagavond na de thuiszege op MVV (3-2)

De Groninger maakte afgelopen zomer de overstap van Go Ahead Eagles naar De Graafschap. Waar hij bij de club uit Deventer een vaste waarde was, verloor de linksback in de Achterhoek de concurrentiestrijd met Jordy Tutuarima. Na zijn basisplek in het openingsduel met SC Cambuur kwam hij in de eerste seizoenshelft als invaller nog slechts tot 60 speelminuten.

Moeilijke periode

,,Ik heb een moeilijke periode gehad”, beaamde Baas. ,,Het is niet leuk om op de bank te zitten, als voetballer wil je spelen. Maar ik heb nooit mijn kop laten hangen, dat ziet niet in mijn karakter. Ik ben best nuchter. Ik doe altijd mijn best op de training.

Als ik dan een kans krijg, moet ik die grijpen. Dan probeer ik mezelf zo optimaal mogelijk voor te bereiden en te zorgen dat ik er klaar voor ben. De trainer (Mike Snoei, red.) weet dat ook.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.