Volledig scherm
De Graafschap-trainer Mike Snoei zit tegen Jong Ajax op de tribune. © BSR Agency

Basisdebuut voor Helmer en Van den Boomen bij De Graafschap; Breinburg blijft aan de kant

DOETINCHEM - Jeremy Helmer en Branco van den Boomen staan voor hun basisdebuut bij De Graafschap. De twee nieuwelingen verschijnen vrijdagavond (20.00 uur) in het thuisduel met Jong Ajax voor de eerste keer aan de aftrap bij de Doetinchemse club, met tien punten uit vier duels koploper in de eerste divisie.

De Graafschap-trainer Mike Snoei, die vanwege een schorsing moet toekijken vanaf de tribune, doet geen beroep op Gregor Breinburg. De controlerende middenvelder is net terug van een interlandtrip met Aruba en wordt vervangen door Jasper van Heertum. 

,,Ik heb met Gregor de afspraak gemaakt dat hij tegen Jong Ajax niet speelt. Anders zou hij vier wedstrijden in acht dagen spelen, dat is te veel. We sparen hem een paar dagen", doelt Snoei op het uitduel van maandag bij NEC.

De keuze voor Van den Boomen en Helmer (gehuurd van AZ) gaat ten koste van Stef Nijland en Jordy Thomassen. ,,Branco is gehaald voor de basis, dat lijkt me duidelijk", zegt Snoei. ,,Jeremy heeft twee invalbeurten gehad. Hij moet nu de schroom van zich afgooien en laten zien waarom we hem hebben gehaald.”

Vet voor Schuurman

Op het middenveld krijgt Javier Vet, hersteld van rugklachten, de voorkeur boven Jesse Schuurman. Snoei: ,,Daar vraagt onze manier van spelen nu om. Wij willen de backs belangrijk maken, dan is het verstandig meer zekerheid in te bouwen op het middenveld.”

De trainer uit Didam baalt dat hij de wedstrijd tegen Jong Ajax, zevende op de ranglijst, vanaf de tribune moet bekijken. Assistent Richard Roelofsen neemt de honneurs waar. ,,Ik vind het een lastige situatie", zegt Snoei. ,,Niet dat Richard de leiding heeft, maar dat ik zelf niet op de bank zit. Of we wel contact houden? Nee, communicatie is op geen enkele wijze mogelijk voor en tijdens de wedstrijd. Ik kan dus iets later van huis. Maar alles is goed doorgesproken, de plannen liggen klaar.”

Vermoedelijke opstelling De Graafschap: Jurjus; Owusu, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Van Heertum, Vet, Van den Boomen; Hamdaoui, Seuntjens, Helmer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.