Volledig scherm
De Graafschap-verdediger Lars Nieuwpoort (rechts) in duel met PSV’er Luuk de Jong. © BSR Agency

Basisplaats lonkt voor De Graafschap-verdediger Lars Nieuwpoort in cruciaal duel bij Vitesse

DOETINCHEM - Lars Nieuwpoort staat voor zijn basisrentree bij De Graafschap. De 24-jarige verdediger vormt zondag (14.30 uur) in de cruciale uitwedstrijd tegen Vitesse waarschijnlijk samen met aanvoerder Bart Straalman het hart van de defensie bij de Doetinchemse eredivisionist.

De spoeling in de achterhoede is dun bij De Graafschap. Ted van de Pavert komt dit seizoen niet meer in actie vanwege de ziekte van Pfeiffer. Sven Nieuwpoort is op de weg terug van een hersenschudding. Maar het duel bij Vitesse komt voor hem normaal gesproken te vroeg.

Lars Nieuwpoort is de meest logische vervanger. De linkspoot verscheen op 9 februari voor het laatst aan de aftrap tegen Feyenoord (4-0 nederlaag).

Fabian Serrarens krijgt in de voorhoede vermoedelijk de voorkeur boven Delano Burgzorg. Serrarens kroonde zich tijdens het laatste duel, thuis tegen FC Emmen  (1-0), als vervanger van spits Charlison Benschop tot matchwinnaar. Nu Benschop weer fit is, start Serrarens vanaf de linkerflank.

Laatste kans

De Gelderse clash met Vitesse is voor De Graafschap de laatste kans om de hoop op rechtstreeks lijfsbehoud levend te houden.

De Doetinchemmers hebben drie punten achterstand op FC Emmen, dat op een ‘veilige’ vijftiende plek staat. De Superboeren spelen op de slotdag (woensdag 15 mei) thuis tegen Ajax.

De Graafschap kan in GelreDome op de steun van een vol uitvak rekenen. Alle duizend beschikbare kaarten zijn verkocht. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.