Bennie Jolink: ‘Vreemd dat Youssef El Jebli puur voor het geld kiest’

Joa Joa JolinkHUMMELO/ DOETINCHEM - Een vreemde keuze. Dat vindt Bennie Jolink van de transfer van Youssef El Jebli van De Graafschap naar Al-Faisaly in Saudi-Arabië. 

,,Ik vond het een beetje vreemd dat zo’n gelovige jongen (El Jebli is moslim, red.), hij schijnt doordeweeks ook in zo'n wit gewaad te lopen, puur voor het geld kiest”, zegt Jolink in de nieuwe aflevering van de videorubriek Joa Joa Jolink.

,,Dat vind ik niet zo passen.”

‘Ik vond dat we hem niet zo misten’

Volledig scherm
videostill joa jolink © DG

Toch kan de fanatieke supporter van De Graafschap en voormalige Normaal-voorman de transfer van El Jebli, op De Vijverberg uitgegroeid tot een publiekslieveling, ergens ook wel begrijpen. De aanvallende middenvelder heeft een lucratief contract getekend in het Midden-Oosten en kan zich financieel onafhankelijk voetballen.

,,Iedereen snapt dat wel. En bovendien: ik vond dat we hem niet zo misten”, doelt Jolink op de 3-0 thuiszege van vrijdag op FC Volendam. ,,Ik vond het goed gaan.”

Dat er momenteel ook aan vleugelverdedigers Leeroy Owusu en Jordy Tutuarima getrokken wordt, baart de Hummeloër meer zorgen. Jolink: ,,Ik zou het verschrikkelijk vinden als Owusu en mijn grote vriend Tutuarima weggaan. Ik vond die twee achterin heel overtuigend voetballen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.