De Graafschap-spits Charlison Benschop.
Volledig scherm
De Graafschap-spits Charlison Benschop. © BSR Agency

Benschop keert terug in de basis bij De Graafschap in return tegen SC Cambuur

DOETINCHEM - Charlison Benschop keert woensdagavond (20.45 uur) terug in de spits bij De Graafschap in de return tegen SC Cambuur. Fabian Serrarens neemt daarmee hoogstwaarschijnlijk weer plaats op de bank bij de Doetinchemse eredivisionist.

Benschop werd zondag tijdens de eerste halve finalewedstrijd in de play-offs om lijfsbehoud bij Cambuur (1-1) uit voorzorg aan de kant gehouden op het harde kunstgrasveld in Leeuwarden. De aanvaller kampt al langere tijd met fysieke klachten.

De Graafschap-trainer Henk de Jong hulde zich dinsdag na de afsluitende training nog in nevelen over zijn opstelling. Maar de Friese coach lijkt naast Benschop nog enkele wijzigingen door te voeren. Lars Nieuwpoort wordt in het hart van de defensie vermoedelijk vervangen door zijn broer Sven. Op de linkerflank moet De Jong een keuze maken tussen Nabil Bahoui en Delano Burgzorg.

Leven of dood

Voor De Graafschap volstaat alleen een 0-0 gelijkspel of zege om de finaleronde van de nacompetitie te halen en degradatie naar de eerste divisie te voorkomen. ,,De uitgangspositie is prima", doelt De Jong op de 1-1 in de heenwedstrijd. ,,We kunnen het thuis, met de steun van ons publiek, afmaken. Maar wij moeten het wel beter doen dan in Leeuwarden. Vooral verdedigend waren we te kwetsbaar. Iedereen moet beseffen dat het om leven of dood gaat.”

Vermoedelijke opstelling De Graafschap: Bertrams; Owusu, S. Nieuwpoort, Straalman, Tutuarima; Matusiwa, Vet, El Jebli; Narsingh, Benschop, Burgzorg (Bahoui).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.