Volledig scherm
De Graafschap-spits Charlison Benschop is nog een vraagteken voor het uitduel bij SC Heerenveen. © BSR / SOCCRATES

Benschop vraagteken bij De Graafschap voor uitduel bij SC Heerenveen

DOETINCHEM - De Graafschap moet het zaterdagavond (18.30 uur) in het uitduel bij SC Heerenveen mogelijk opnieuw stellen zonder Charlison Benschop. De spits van de Doetinchemse eredivisionist heeft griep.

Benschop (29) ontbrak donderdag op de training bij De Graafschap. Het is onzeker of hij op tijd fit is voor de wedstrijd tegen Heerenveen.

Trainer Henk de Jong kon afgelopen zaterdag tegen Willem II (3-2 nederlaag) al geen beroep doen op de huurling van FC Ingolstadt 04 door een lichte hamstringblessure. De aanvaller ondervindt geen hinder meer van zijn kwetsuur.

Bij afwezigheid van Benschop neemt Delano Burgzorg tegen Heerenveen normaal gesproken de spitspositie in. Nabil Bahoui begon tegen Willem II als aanvalsleider. Maar de Zweed kwam op die positie niet uit de verf. Bahoui keert terug naar de linkervleugel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Harde kern Ajax-fans massaal naar Doetinchem om kampioensfeest te vieren, met of zonder wedstrijdkaartje

    Harde kern Ajax-fans massaal naar Doetinchem om kampioens­feest te vieren, met of zonder wedstrijd­kaartje

    Doetinchem moet zich op gaan maken voor een Amsterdamse invasie, als het aan de F-Side ligt, de harde kern van Ajax-supporters. Zij willen daar hun eventuele kampioenschap vieren, ook al hebben ze geen kaartje voor de wedstrijd. Ze vinden dat ze te weinig kaarten krijgen voor de uitwedstrijd tegen De Graafschap en zijn boos dat de wedstrijd is verplaatst. Drie jaar geleden kwamen Ajax-supporters ook hun kampioenschap ‘vieren’, dat ging toen helemaal mis.