Volledig scherm
Het vuurwerk in het uitvak van GA Eagles tijdens de wedstrijd tegen NAC © Erik Pasman

Boete voor GA Eagles door de aanhang afgestoken vuurwerk tegen De Graafschap

Go Ahead Eagles zal in de buidel moeten tasten voor het door de aanhang afgestoken vuurwerk eerder dit seizoen tegen De Graafschap. De aanklager betaald voetbal heeft de ‘vuurwerkzaken’ tegen NAC en FC Dordrecht geseponeerd.

Dat heeft GA Eagles te horen gekregen vanuit de voetbalbond KNVB. De fans van de Deventer club staken begin december in de uitwedstrijd tegen De Graafschap vuurwerk af in het uitvak.

Het levert de club een boete op van 3.750 euro. Het gaat om een schikkingsvoorstel. GA Eagles heeft tot komende woensdagavond de tijd om in beroep te gaan tegen de straf. ,,De komende dagen ga ik in overleg met veiligheidszaken en gaan we onze opties bekijken’’, aldus Jan Willem van Dop.

Geseponeerd

De algemeen directeur van GA Eagles kreeg van de aanklager te horen dat de vuurwerkkwesties in de novemberduels met NAC en FC Dordrecht zijn geseponeerd. In die wedstrijden werd door aanhangers van GA Eagles met fakkels, bengaals vuurwerk en een spandoek een eerbetoon gebracht aan een ernstig zieke medesupporter. 

,,We hebben in die zaken aangetoond dat we er als club alles aan hebben gedaan om veiligheid te waarborgen. Dat die zaken zijn geseponeerd is mooi’’, aldus Van Dop. Toch heeft hij gemengde gevoelens. Vuurwerk in elke vorm is in strijd met de reglementen van de KNVB.

,,Daar moeten onze fans nu ook echt van doordrongen zijn. Het geval De Graafschap kost ons nu zeer waarschijnlijk weer een boete. Vuurwerk in het stadion kan gewoon niet meer.’’