Volledig scherm
PREMIUM
De boezemvrienden Jordy Tutuarima en Navarone Foor (rechts) staan zondag tegenover elkaar op een uitverkochte Vijverberg. © Raphael Drent

Boezemvrienden Tutuarima en Foor zijn voor even vijanden in clash tussen De Graafschap en Vitesse

gelderse clashELST - Als tieners schaafden ze hun knieën met partijtjes op straat in Elst. Nu staan ze voor het eerst tegenover elkaar. Op een uitverkochte Vijverberg. De Graafschap-verdediger Jordy Tutuarima schopt een doorgebroken Vitessenaar Navarone Foor ‘100 procent’ neer.

In de sfeervolle uitspanning Dries en Co, zetelend in het hart van Elst, vindt een joviale begroeting plaats. Jordy Tutuarima en Navarone Foor zijn boezemvrienden, dat is in alles zichtbaar. In het Gelderse dorp ligt hun jeugd. Maar dat opent dus meteen ook de weg voor plagerijen.

,,Jullie hebben zondag een flink pak slaag gehad, hè”, opent Vitesse-middenvelder Foor (26) het vuur. Tutuarima (25) knikt. De 8-0 nederlaag bij Ajax dreunt nog na bij de linksback van De Graafschap. ,,Maar Vitesse was volgens mij ook vrij kansloos tegen Ajax”, wijst ‘Tutu’ even haarfijn op de 4-0 nederlaag van de Arnhemse club tegen de Amsterdamse titelkandidaat.

Hulplijn

Quote

Het ging er echt hard aan toe. Als het moest, maakten we slidings op straat

Jordy Tutuarima, verdediger De Graafschap

Het is duidelijk: de stellingen zijn betrokken. De twee profs, allebei van Molukse afkomst, schieten voortdurend in de lach en klieren graag. Zeker als de jeugdtijd ter sprake komt. Foor heeft zelfs een hulplijn nodig, om te bepalen wanneer hij van Opheusden naar Elst is verhuisd. Even verderop zitten zijn ouders. Tutuarima schudt lachend zijn hoofd: ,,Typisch ‘Naffie’. Hij kan het ook nooit alleen af.” Foor keert al snel terug met een antwoord: ,,Ik was 14 jaar. Ik kwam vlakbij Jordy te wonen.”

Volledig scherm
Jordy Tutuarima en Navarone Foor (rechts). © Raphael Drent

Ze kennen elkaar dan al lang. Tutuarima, geboren in Velp, groeit in Elst op in dezelfde buurt als de familie van Foor. ,,Op verjaardagen zagen we elkaar. Toen we een jaar of zes waren, gingen we al de straat op om samen te voetballen”, zegt de verdediger van de Doetinchemse club. ,,Ik mocht hem helemaal niet, Jordy was echt een rotkind”, voegt zijn maatje schaterlachend toe.

In hun jeugd spelen ze twee tegen twee op het ‘stenen veldje’. ,,‘Naffie’ en ik speelden meestal samen tegen onze broers. Het ging er echt hard aan toe. Als het moest, maakten we slidings op straat”, zegt Tutuarima. Foor: ,,Mijn broer Ernesto en ik konden wel aardig met elkaar overweg, maar tussen Jordy en zijn broer Nino was het echt haat en nijd. Daar moesten wij dan altijd om lachen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.