Volledig scherm
De Graafschap-middenvelder (rechts) is opnieuw opgeroepen voor de nationale selectie van Aruba. © BSR Agency

Breinburg vliegt weer uit bij De Graafschap voor interlands met Aruba

DOETINCHEM - Gregor Breinburg is opnieuw opgeroepen voor de nationale selectie van Aruba. De middenvelder van De Graafschap vliegt komende week uit voor twee interlands.

Breinburg (28) speelt met Aruba twee wedstrijden tegen Jamaica voor de CONCACAF Nations League. Het uitduel staat op het programma voor zondag 13 oktober. Drie dagen later volgt de thuiswedstrijd tegen Jamaica.

Breinburg keert een dag na de tweede interland terug en mist daardoor de uitwedstrijd van De Graafschap op 18 oktober bij Jong FC Utrecht. Drie dagen later neemt de Doetinchemse club het op tegen concurrent NAC Breda. Na zijn vorige interlandtrip met Aruba moest de controleur noodgedwongen de wedstrijd tegen Jong Ajax (3-2 zege) laten schieten.

,,Het is vervelend dat ik een wedstrijd van De Graafschap dreig te missen", zegt Breinburg. ,,Maar ik ben trots dat ik voor mijn land mag uitkomen. Ik denk dat iedereen die in mijn schoenen zou staan, hetzelfde gevoel zou hebben.”

Breinburg, die zowel over een Nederlands als Arubaans paspoort beschikt, maakte in 2015 zijn debuut voor het nationale elftal. De middenvelder heeft inmiddels negen interlands achter zijn naam staan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.