Volledig scherm
De Graafschap-middenvelder Gregor Breinburg. © BSR Agency

Breinburg vraagteken bij De Graafschap voor duel met Jong Ajax

DOETINCHEM - Achter de naam van Gregor Breinburg staat bij De Graafschap nog een vraagteken voor de thuiswedstrijd van vrijdag (20.00 uur) tegen Jong Ajax. De middenvelder sluit na zijn interlandtrip met Aruba pas donderdag weer aan bij de selectie van de Doetinchemse eerstedivisionist.

Breinburg ontbrak woensdag nog op de training van De Graafschap, die voor de gelegenheid op De Vijverberg werd afgewerkt. De controleur speelde afgelopen week twee interlands met Aruba. Zowel tegen Guyana (0-1 nederlaag) als Antigua en Barbuda (2-1 verlies) deed hij de hele wedstrijd mee.

Als Breinburg niet fit genoeg is om tegen Jong Ajax te starten, wordt zijn rol overgenomen door Jasper van Heertum.

Van den Boomen

De Graafschap-trainer Mike Snoei overweegt nog drie wijzigingen door te voeren in zijn basiselftal. Het basisdebuut van Branco van den Boomen - de aanvallende middenvelder maakte tegen TOP Oss (0-0) als invaller zijn eerste minuten voor de Superboeren - gaat vermoedelijk ten koste van Stef Nijland. Javier Vet, volledig hersteld van rugklachten, krijgt op het middenveld waarschijnlijk de voorkeur boven Jesse Schuurman en Jeremy Helmer kan zich opmaken voor zijn eerste basisplaats. Jordy Thomassen moet dan weer plaatsnemen op de bank.

De Graafschap gaat, ondanks dat veel clubs al een duel meer hebben gespeeld, aan kop in de eerste divisie met tien punten uit vier duels.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.