Volledig scherm
Bryan Smeets wordt van het veld geholpen nadat hij een blessure heeft opgelopen in de wedstrijd tegen FC Eindhoven. © Pro Shots / Erik Pasman

Bryan Smeets na lange tijd weer in selectie De Graafschap (video)

DOETINCHEM - Bryan Smeets kwam dit seizoen pas 95 minuten in actie voor De Graafschap, maar vanavond mag de Limburger voor het eerst sinds lange tijd weer eens hopen op speelminuten.

Voor de 24-jarige aanvallende middenvelder is dit seizoen tot nu toe een martelgang. Al in de eerste competitiewedstrijd tegen FC Eindhoven raakte Smeets geblesseerd aan zijn enkel. Na een revalidatie van zes weken keerde hij even terug in het elftal, maar na de invalbeurt tegen NAC op 23 september was het wederom mis.

Lang geduurd
„Het herstel heeft heel lang geduurd”, sprak Smeets donderdag na de afsluitende training van de Achterhoekers voor het uitduel tegen RKC, vanavond in Waalwijk. „Zeker omdat ik hiervoor in mijn loopbaan nooit langer dan twee, drie weken geblesseerd was. Het was een frustrerende periode, temeer omdat het elftal ook niet draait. Dan wil je graag wat betekenen.”

Invaller
In Waalwijk zit Smeets vrijdagavond op de bank en kan als invaller misschien wat elan brengen in het dolende elftal. „Als ik niet speel, maak ik zaterdag speelminuten bij Jong De Graafschap tegen Jong Achilles'29. Ik wilde zelf al eerder voetballen, maar dat mocht nog niet van de medische staf. Ik ben blij dat het nu eindelijk zo ver is.”

Bryan Smeets over zijn terugkeer in de selectie.

Bryan Smeets sluit vrijdagavond in het uitduel tegen RKC Waalwijk weer aan bij de selectie van De Graafschap. Hij start op de bank, want Jan Vreman houdt vast aan de basiself van het duel tegen Jong PSV.